![]() |
AnaSayfa Aktif Konular Üye Listesi Arama |
| |
| Askerlik İzlenimleriniz | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
soguz
Admin Group
Kayıt Tarihi: 02 Feb 2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 66 |
![]() Konu: Temmuz 2010 izlenimleriGönderim Zamanı: 08 Jul 2010 Saat 10:31pm |
|
Temmuz 2010 Celp Dönemi edindiğiniz tecrübe ve izlenimlerinizi bu konu altında yazarak sizden sonra gidecek arkadaşlarınıza yardımcı olabilirsiniz.
Saygılarımızla, DovizliAskerlik.com |
|
|
|
|
Merved
Newbie
Kayıt Tarihi: 24 Jul 2010 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() Gönderim Zamanı: 01 Aug 2010 Saat 10:06am |
|
1 Temmuzda Burdura geldigimizde sakin Saat 1 den önce girmeyin yoksa Antalyaya gidersiniz denildi. Ben ve Otobüste tanistigim Arkadasim Cay bahcesinde bekledik. Askeriyenin önüne vardigimizda cok sira olusmustu. Biz sirada beklerken en az 10 Otobüs Antalyaya gidenlerle dolu yanimizdan gecti. Ilk önce Canta Kontrolü. Ikinci yerde isimlerimize göre bize Numara verildi. Kayitlarimizi cabuk bulabilmek icin Listeler ayrilmis. Isim Kontrolünden sonra 50 lik gruplar halinde sandelyelere oturtulduk. Arkasindan Manga Komutanimiz bizi alarak bizi degerli esyalarin ve Cep Telefonlarinin verildigi Conteynere gittik. Ilaclarin Kontrolü olduktan sonra form doldurarak Asiya hazirlandik. Üc Asi yapiliyor. Menenjit, Tetanoz, ve Grip asisi. Arkasindan Elbiselerimizi almak üzere yollandik. Bizim belimizi Ölcerek bize bedenimizi söylediler. Benimkisi 54 C oldu. Ayakkabu numarami normal hayatta nasil giyiyorsam öyle istedim. 21 Gün icinde hicbir sorun yaratmadi. Elbiseleri aldik, yaninda iki yesil Aklet, 2 siyah Corap, 2 beyaz Kilot (Boxer) 1 Beyaz Havlu ve dis Macunu ve Dis Fircasi verildi. Soyunma Odalarinda üstümüzü degistikten sonra disari ciktik. Herkes birbirine benziyordu. Az önce beraber oldugun arkadasini bile zor Taniyordu insan. Özel esyalarimizi depoya verdikten sonra boy hizasina dizildik. Ve herkes numarasini ve Bady sini aldi. ben 19 uncu boyda oldugum icin 20 nolu arkadas benim Bady oldu. 1 Tabur 3 Bölük 19. Yani ben bundan sonra 1319 olarak cagriliyordum. Esyalarimizi verdikten sonra Koguslarimiza götürüldük. Dolaplarimiz gösterildi. Ranzalar gösterildi. Askeri Cantalarimizi dolaplarin icine koyduktan sonra Aksam Yemegine götürüldük. Yemekler önceden söylendigi gibi kötü degil. Tabi tuzunu atman gerekiyor, biraz Patlican agirlikli olmustu ama Güzeldi. Hemde Arkadaslar biz oraya Askerlik yapmaya gidiyoruz Tatil yapmaya degil. Bunu hicbir zaman aklinizdan cikarmayin. Ikinci günden itibaren Egitimler basladi. Sabah Saat 6 da Bottlari giyiyorduk ve ancak aksam saat 8 gibi cikarabiliyorduk. Egitimler cok siki gecti. 15 Aylik askerlik yapan Askerler bir ay sonra yemin Töreni yapiyor. Biz ise bir hafta sonra. Her seyi bir haftada yapabilmen lazim. Komutanlarin hepsi yas olarak bizlerden cok kücük. Ama cok Sabirlilar. Agizlarindan hicbir Küfür isitmedim. Hata varsa yinede bizlerde. Istimaya gec gelme, araliksiz konusma, Sigara icme, sanki o yanindaki arkadasi baska zaman görmüyor gibi. Siz bu hatalari yaptiktan sonra cok beklersiniz istimalarda. Silah Egitimi benim icin cok eglenceli gecti. G3 Silahini 6 Parcaya ayirmak ve tekrar birlestirmek zevkli oluyor. Normalinde 1 Dakikada sök, 1 Dakikada tak. Ama bazi arkadaslarla ben sök tak bir dakikanin altinda kaldik. Komutanimiza karsi yaristik. Komutanimiz 43 Saniyede yapti. Birde Gözü kapali sök tak. Atislar da Güzel gecti. Ama sadece 3 Kursun hakkimiz vardi. Ben Taktir aldim. O an insan cok gururlaniyor. Son güne kadar Egitim siki bir sekilde sürdü. Kendinizi iyi hazirlayin. Yoksa sizi Revir de kurtarmaz. Ben hic cikmadim. Bel Fitigi oldugu halde Agri hapi ile devam ettim. Basta Manga Komutanimiz Ahmet Cicihan olmak üzere bütün Komutanlarima Tesekkür ediyorum. Ve ismini yazmadan gecemeyecegim Bölük Komutanim Insan gibi Insan Piyade Üsttegmen Eser Bingül ede Binbir Tesekkürler. Basimizda onun gibi Komutanlar olduktan sonra Türkiye tüm Dünya ile kafa tutar. Ne Mutlu Türküm Diyene. Bir sorun cikarsa o da yine bizim Insanlarimizdan cikiyor. Tuvaletleri kullanmasini daha bilmeyenler de varmis, adam Tuvalette Dus oluyor ve kirli camasirlarini Tuvalete atiyor. Dis fircalarken ve Tras olurken sulari saril saril akitiyor. Nasil su kesilmesin. Burnunu sümkürüp öyle birakip gidiyor. O Lavoboya haliyle kimse yaklasamiyor. Su zamanda Avrupa görmüs dedigimiz Insanlar sanki (affiniza siginarak yaziyorum) Dag adami gibi davraniyorlar. Kirli camasirlarini Banyonun icinde birakanlar da aynisi. Her yerde Cöp kutulari koymuslar.
Ben cogu zaman geceleri yatmadan önce Trasimi oldum ve Ayakkabularimi boyadim. Sabah kalktan sonra disimi Fircalayip üstümü giyindim tamam. Iki Saat bir aynayi üc kisi paylasiyor. Benim Tarzim daha rahat oluyor. Sonrada Hükümete Küfür, Kara Kuvvetlerine Küfür, onlar gelipte oralari kirletmedi ki, sen veya ben kirlettim. Bunun farkinda olmayan arkadaslar bile var. Habire Küfür. Insanliktan nasibini almadiklari belli. Biz oraya Peygamber Ocagina Vatani Görevimizi yapmaya gidiyoruz. Izin yapmaya degil. Birde Göz önüne getirin: Doguda Daglarda görev yapan Mehmetcigi. Sirtinda 40 kg Yük Cadirlarda yatiyorlar, akar Sulari yok, Her an Sicak Temas olabilir Tedbiriyle günlerini geciriyorlar. Biz ise yarim Saat yürüyünce hemen Sikayete basliyoruz. Banyo normalinde Haftada iki veya üc defa Egitim Saatlerinde Götürülüyorsunuz. Ama isteyen yinede Aksamlari Saat 22 ve 23 arasi büyük Hamama gidebilir. 60 Tane Dus var. Her ER 10 Dakikada Dus edebilirse bircok ER Dus alabilir. Sabahlari Saat 5 ve 6 arasida imkaniniz var. Yani yeterince dus alabilirsiniz. Sikayette bulunan Arkadaslar yazsin Lütfen: Siz Özel hayatinizda günde kac defa Dus oluyorsunuz. Fazla olan varsa gelsin Anlindan Öpeyim. Kötülemek kolay. Iyiye kötü diyemem, ALLAH tan korkarim. Arkadaslar, birde bol Yara Bandi, Ayak Kremi, Ayakkabu Alti, Yedek Ayakkabu bagi, Catal Igne, Kulak Tikayici (cünkü cok horluyor bizim Millet) ve Agrilar icin Voltaren Krem götürün. Simdilik bukadar. Birde dikkat edeceginiz husus arkadaslar Hirsizlik! Esyalariniza iyi sahip olun. Dolaplar Kilitlenmiyor, Kogusta bir esya bulundurmak yasak, Degerli Kagitlarinizi (Pasaport, Nufus Cüzdani ve Paranizi) en iyisi ordan getirdiginiz bir kücük Cantada Muhafaza edin. Devamli Boynunuzda asili olsun. Cok Helada unutan oldu, gidis o gidis.Ordan da alabilirsiniz ama kalite olarak kötü, hemen alttan dikisleri sökülüyor. Diger Esyalarinizi (fazla Sigara, T-Shirt, Ic Camasir, Ilaclar, Ayakkabu Boyasi, Cakmak vesayre bunlari Dolabin ön kisimlarina Depo etmeyin. Millet alismis, Dolabi acip ne var ise alip gidiyor. Ben Esyalarimi Dolabin arka bölümlerine bir Posetin icine sakladim ve önüne kirli Camasirlardan bir Set yaptim. Sadece bir Elbise Askim calindi. Onun da tanesi 50 Kurus Kantinde. Görüyorsunuz bizim Millet her seye tenezzül ediyor. Sakin Pahali Parfüm vesayre götürmeyin, Benin Arkadasin ikinci günde bütün Tras cantasi gitti. Tabi icinde ne varsa. Yeterince tras bicagi alin yaniniza, orada sicak Su bulamayacaksiniz trasiniz icin. Bicaklar aniden doluyor ve haliyle degistirmek zorunda kaliyorsunuz. Kantindeki Permatiklerde öylesi. Kantinden bütün Ihtiyaclarinizi karsilayabilirsiniz, T-Sirt, Sabun, Boya, Kolanya (Disdan gelen Kolanya, yiyecek, Agri Hapi, Genel Ilac) hemen kapida Cöpe gidiyor. Carsidan bile gelse yasak. Ilac Ihtiyacinizi Revire cikarak ordan Temin edebilirsiniz. Yemeklerden bahsetmistim ama kisaca bir sey daha söylemek istiyorum. Yemekler Cok iyi, Egitim icin gereken Enerji ve Vitaminler ölcülmüs halde geliyor. Kantinden de Bikarsiniz. Hergün Cigköfte, Döner ve Toast yemek isterseniz ne ala. Yesen yesen bir hafta, bikarsiniz vede Harsliginiz da cabuk suyunu ceker. Bir de Kantinlerin önündeki sira Istimadan daha beter. 10 Toast kalmis, sen yarim Saat beklemissin iki tane almak icin, öndeki Arkadas hepsini aliyor yine sen ortada kaliyorsun.(cünkü mangadan cok ismaric oluyor) bir anda her sey bitebiliyor. Geceleri yat Saati aslinda 22 de. Sen sonradan disariya ciksanda hic kimse birsey demiyor. Kahve Makinasi her binaya bir tane konulmus. 400 kisi icin bir Makina. Simdiden iyi beklemeler. Birde % 50 arizali, Su az, Su soguk, Bardak bitti, her birseyde ariza. Onun icin her yerde beklemeye hazir olun. Kogus önünde aksamlari Özel elbiselerinizle gezebilirsiniz, Ama ordan ayrilip Büyük Kantine gitmek isterseniz mutlaka Kamuflas ile gitmeniz lazim. Yoksa Basiniz agriyabilir. Birde Belinde Tabancasi olan Komutani mutlaka Selamlayiniz. Bu Tavsiye sizin yarariniza olacak. Onbasi, Cavus Selam gerektirmiyor. Kamuflaslariniza ilk günden itibaren dikkat ediniz, Calinma olayi da olabilir veya Palaskalarda cok Moda. Arkadas kendisininkini kaybediyor ve senin Palaskani aliyor. Hemen Isim, Memleket yaz. o Zaman garanti. Botlarinizi her gün boyamayi unutmayin. Her gün Boyarsaniz Botlariniz yumsak kalacaktir. Birde giymeden önce Botlarinizi cignemeyi de unutmayin. En cok arka Topuk tarafini üstüne cikarak eziniz. Göreceksiniz ki artik eskisi gibi vurmayacak. Ordan verilen Sapkalar olmazsa Kantinde 3 TL ye Sapka alabilirsiniz. Büyüklüklerini deniyerek alabilirsiniz. Size verilen Elbiseler ve Sapkalar hepsi Kislik. Sapkalarin Kulakciklari bile var. Onu bazi Arkadaslar yirtip cikartti ama Sapka arkadan yirtilmaya basladi. En iyi cözüm Kantinden bir Sapka almak. Birde Coraplarinizin iyi olmasina dikkat edin. Ben Siyah Spor Coraplari giydim hic zorluk cekmedim. Ordan verilen veya satilan Coraplar ince oluyor. Hem Botlar vuruyor ve Koku yapiyor. Naylon olduklari icin. Foto cektirirseniz, haliyle her kes cektirecek, alirken kontrol etmeden almayin, cok karisiklik olabiliyor. Manganizda her yerde oldugu gibi Acikgöz Arkadaslar da olacaktir, Mintika temizliginden kacan, Nöbet tutmak istemeyen, Egitimlerde bilerek dogru yapmayan onlari kendi aranizda Uyarabilirsiniz. Eger bir degisim olmazsa birkac Arkadas birlesip Manga Komutanina bildirebilirsiniz. Tabi her sey Nezaket kurallari altinda. Orda her kes Agrassiv oluyor, her kücük seyden Kavga cikacak saniyorsunuz. Bunlar dogal seyler. Tabiattaki gibi. Ama birkac kisi araya girer de Sakinlestirirse her sey tekrar yolunda. Dus icin Büyük Havlu, kücük Havlu, Terlik ve Sampuan götürmeyi unutmayin. Hele Terliksiz olmuyor. Her yer Mikrop kayniyor. Eger Mümkünse Türk TL Paranizi bozdurarak iceriye girin, en büyük Para 20 TL olsun, faydasini göreceksiniz. Millet elinde Ellilik dikilmis siraya ama bir sey alamadan geri dönüyor. Icerde Bozan da bulamazsiniz. Alicaginiz bir seyler varsa bir kisiye Liste verip onu gönderin, daha efektiv oluyor. |
|
|
|
|
nomansland
Newbie
Kayıt Tarihi: 01 Aug 2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() Gönderim Zamanı: 01 Aug 2010 Saat 2:36pm |
|
Bitti askerlik neyse ki. Genel itibariyle zordu diyebilirim. İmkanınız varsa yazın gitmeyin. Hele Antalya'da yazın bayağı bir sıkıntı oluyor askerlik. Sıcaklar haricinde bir problemim olmadı benim. Eğitim ağır değildi. Yemekler güzeldi. Komutanlarımız gayet iyi davrandı. Arkadaşlar genelde iyiydi. İlk hafta yemin töreni için çalışma oluyor. İkinci hafta atış, sonra da yatış. Oraya tatil yapma niyetiyle gitmeyin. Eğitim çok sıkı değil ama yine de piknik yapmaya gitmiyorsunuz. Antalya'dan kaçmayın. Hem kalabalık değil, hem de şehir olarak güzel. Sonraki dönemlerde gidecek arkadaşlar
http://dovizli.blogspot.com/ adresindeki blogumdan yararlanabilirler daha geniş bilgi için. Herkese hayırlı teskereler. |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|