![]() |
AnaSayfa Aktif Konular Üye Listesi Arama |
| |
| Askerlik Hakkında Tüm Sorular | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
sultankurt
Newbie
Kayıt Tarihi: 05 Feb 2011 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() Konu: askerlikGönderim Zamanı: 05 Feb 2011 Saat 9:22am |
|
türkvatandasligindan cikis izni aldigimda 38e 5 ay kalmisti askerligimide yapmadim .12.2010da alman vatandasligina gectim ausweis ve einbürgerungsurkunde ile gecen hafta konsolosluga gittim sürpriiz size cikis veremeyiz önce askerlik subesine 7668euroyu ödeyin size sonra cikis verebilirz ve daha sonra paraniz size geri ödenir dediler. bu konuda bilgisi olan varmi |
|
|
|
|
sohocan
Newbie
Kayıt Tarihi: 07 Feb 2011 Konum: Saudi Arabia Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() Gönderim Zamanı: 07 Feb 2011 Saat 7:13am |
|
Arkadaslar selam ,ben yaklasık 3 seneden beri suudı arabıstandayım.suan islerim sebebiyle biraz sıkıntıdayım baska bi ulkeye gecis yapma olasılıgım var.acaba aranızda sartları bilen varmı?ne yapmam gerekiyor?buradaki gunlerim ne olacak?
bırde islerim sebebiyle bazen baska ulkeye gidiyorum gittigim yerde 2 hafta boyunca kaldıgımda oluyor bunlar gunlerimden dusuyomu yoksa problem yokmu?yardımcı olursanız sevinirim arkadaslar
|
|
|
|
|
bezginbekir
Senior Member
Kayıt Tarihi: 10 Oct 2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 312 |
![]() Gönderim Zamanı: 07 Feb 2011 Saat 8:23am |
|
merhaba sohocan,
ikinci sorundan baslayayim, iki hafta gibi kisa sureli cikislar problem cikarmaz, kanuni olarak sayilmayacagi belirtse de, ancak aylarca baska bir ulkede bulunursan, ki bu forumda orneklerini okuduk, problem olmasi yuksek ihtimal.. ilk soruna gelecek olursam, eger askerlik tecil dosasi actirdiysan, o dosyan tasindigin ulkeye aktariliyor, ama isci olarak askerlik tecil dosyan yoksa(ogrencilik ya da TR de acikogretim ogrenciligi, mezuniyet sonrasi 2 sene tecil hakki gibi), bu durumda, konsoloslugundan, o ulkede calistigin sureler icin, bir "hizmet belgesi" alacaksin ve tasindigin ulkedeki konsolosluga bunu vereceksin, o zaman simdi bulundugun ulkedeki surelerini saydirabilirsin..Tecil dosyan varsa buna gerek kalmiyor, ama istege bagli olarak yine bu belgeyi temin edebilirsin |
|
|
|
|
sohocan
Newbie
Kayıt Tarihi: 07 Feb 2011 Konum: Saudi Arabia Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() Gönderim Zamanı: 07 Feb 2011 Saat 5:12pm |
|
Ilgine cok tesekkur ederim, cok yardimci oldun, tecil kagidim var baska ulkeye transfer olurken bulundugum ulkeye mi basvurucam yoksa gidecegim ulkenin Konsoloslugu mu isteyecek kagitlarimi biliyor musun?
|
|
|
|
|
sultankurt
Newbie
Kayıt Tarihi: 05 Feb 2011 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() Gönderim Zamanı: 07 Feb 2011 Saat 6:10pm |
|
iyi sabahlar beyler yardimci olabilecek arkadas varmi
Düzenleyen sultankurt - 07 Feb 2011 Saat 6:14pm |
|
|
|
|
bezginbekir
Senior Member
Kayıt Tarihi: 10 Oct 2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 312 |
![]() Gönderim Zamanı: 08 Feb 2011 Saat 3:56am |
|
merhaba sultankurt,
tam emin olmamakla birlikte, yani bir yerden okumuslugum yok, sadece kulak doldunlugu ile soyluyorum, askerlik hizmetini yapmadan sanirim vatandasliktan cikislar mumkun olmuyor, ayrica konsoloslugun size neden cikis vermedigi konusunda gerekirse bir dilekce yazip kanuni gerekcesini ogrenmek yasal hakkiniz. |
|
|
|
|
kamuran
Newbie
Kayıt Tarihi: 05 Mar 2011 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() Gönderim Zamanı: 05 Mar 2011 Saat 6:38pm |
|
38 yasini gecirdiginden olsa gerek iyice arastir ve 7668 euro meselesinde hakli olabilirler sen devletin baska birimlerinede sor belki sonuc alirsin af kanunu cikarsa yararlanirsin
|
|
|
|
|
hamza555
Newbie
Kayıt Tarihi: 18 Mar 2011 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() Gönderim Zamanı: 18 Mar 2011 Saat 5:20am |
|
saol kardes yannli ben konsolosliktaki memurun hatasina ugradim evet onlarda 7500 ödeyeceksin dediler aukatla cozulürmu bu is
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|